Преди избор!

Не беше така отдавна. Само преди 30 години, когато след падането на Берлинската стена един след друг рухнаха социалистическите режими в Източноевропейските страни след заговори, подготвени от КГБ на онзи белязания, пръв и последен президент на първата страна на социализма, съвместно с ЦРУ на третостепения актьор каубой пуснал джина на неолибералния глобализъм, когато посредствения журналист, громящ преди това американския империализъм А. Агов обяви, че “национализмът е последното убежище на комунизма”.

Минаха години и след десетилетия възход на неолибералния глобализъм в скута му се пръкнаха множество национализми, чиято главна характеристика беше антикомунизма. Хероите на този прегърнат от глобализма национализъм , поради високото си невежество така и не бяха проумяли, че неолибералния глобализъм като вампир беше се преоблякъл в интернационалните, наднационалните глобалистки одежди на комунизма. Но сега вече това беше наднационален, неолиберален глобализъм не на пролетариите и народите, а на финансовия олигархат или както някои го наричат “дълбоката държава”. Така тези пръкнали се в резултат от жаждата на народите за любов към отечеството, за патриотизъм се оказаха глутница от слуги на този финансов олигархат.

Въпреки това олигархатът следваше своята геостратегия за пълно безразделно господство на неговата идеология на неолибералния глобализъм. Затова, след като се провали проектът му за коронавирусната пандемия – covid 19 , за “яко измиране на милиони” главно възрастни хора и бедни, за които се плащаха пенсии и социални помощи, се заговори за някаква “втора вълна”. Историята на логиката на вирусните епидемии, освен ако не са планирани , не говори за непосредствени нови вълни. Въпреки, че щамовете на covid 19 станаха доста много, според честните учени епидемиолози, предпоставки за “втора вълна” няма. Така обаче не мислят глобалистите. Защото веднага в медийния инкубатор на олигархата започнаха да се люпят формално нови антинационалистки идеи, чиято задача беше да се укрепят разбрицаните глобалистки конструкции за новите властелини на света.

И в навалицата от традиционно невежите медиини трубадури не случайно виждаме как някакъв нАучен етнолог от отдавна превърнатата в търговско дружество Българска Академия обявява, че било крайно време “национализмът и националистите да се пенсионират”.

За сведение на господинчото трябва да му кажем, че не национализмът и действителните националисти е крайно време да се пенсионират, а това следва да сторят глобалистите и глобализмът, които са много по-стари .Защото, ако следваме европоцентристкия подход към историята за нация, за френска нация първи започват да говорят монтанярите/якобинците в годините на Великата френска революзия ( 1789- 1794гг.). Но ако уважим “Разказът на войника Георги” от старобългарската ни литература, който разказва за събития от 9 век- първата война на цар Симеон с маджарите става ясно, че първата и най-древна нация в Европа са били и са българите. На въпроса на събеседника на войника , как се разбирахте “вие там бяхте българи, славяни, мизи (траки), авари” ? войникът Георги отговаря: “Няма славяни, няма авари, няма мизи, всички бяхме българи!”Ясно, всички бяхме българи!Това го казва не някой нАучен работник, а човек от народа.

А глобализмът и глобалистите?Ако глашатаите им не знаят Саргон Асирийски и Ксеркс Персийски, то всеки първокласник ще им каже за империята на Александър Македонски и мечтата му да завладее цялата Ойкумена ( известна земя) . Какво е PAX ROMANA, ако не претенция за глобална Римска империя?Какво мечтаят арабските халифи след Мохамед, ако не световно господство на Исляма като една държава ( 9-10 в.)?А Чингисхан поръча на внука си хан Батий да установи една империя от Океана до Океана (13 в.) Турците –османци също мечтаят за една империя от Монголия до Албиона. (14-15в.)Там някъде 16-17 в папа незнам кой си разполовява глобуса на Земята на две равни части между империите на Испания и Португалия. Адолф Хитлер е виждал своя Трети “хилядолетен райх” именно като световна империя.

Как завършиха тези “световни”империи е известно.Ученият слугинаж на Запада определяше 20 век като век на PAX AMERICANA.Сега почва да говори, че 21 век ще бъде векът на Азия. Редом с тези псевдонаучни футурологии в същия този 20 век бяха създадени десетки научно фантастически романи, книжки- приказки и филми за “Властелинът на света”. С всяко ново научно откритие се раждаше митологията за могъществото на хората и компаниите, които разполагаха с това откритие и технологиите за манипурации. Така и сега. Ще ги разпознаете по амбициите им да ваксинират задължително народите срещу вируса covid 19 и да ги чипират за контрол. ...

А национализмът и националистите? Тези, които ги имаме днес като политическо присъствие отдавна са прегърнали глобализма. Но, самият национализъм като политика и идеология основани на идеята за нацията като суверенно, самодостатъчно единство на един народ в рамките на една държава, разположена на определена територия и проявяващ се в единството на езика, материалната и духовна култура и традиции, приемане историята на този народ и съпричастност към неговото настояще и бъдеще и с ясното самосъзнание за принадлежност към този народ е феномен с особен психологически заряд на любов към това пространство, неговия исторически дух, култура и душeност. Всичко това, независимо от предателствата на политическата върхушка, в това число и на псевдопатриотите винаги ще ражда чувства на патриотизъм –любов и страдание за съдбата на отечеството. А всичко това е особено опасно за глобалистите.

Идеята за нацията и израстващия върху нея национализъм особено остро излиза напред по време на война или тежък социален или природен катаклизъм, които поставят под въпрос съществуването на народа или дори неговото оцеляване. В такива ситуации в някои индивиди, представляващи този народ-нация избухва пламъкът на пасионарноста, на готовноста за саможертва, който бързо обхваща по-широки групи. Това го наблюдаваме в България в месеците предшестващи и избухването на Априлското въстание, превъзходно описано от Захарий Стоянов и Иван Вазов.

Тази пасионарност виждаме на Шипка и Шейново, в Сръбско-българската война, в Балканскага (1912-13) и в Първата световна война (1915-1918), за да угасне след това в Двете национални катастрофи и покрусата от погрома на националния идеал от първия Кобург. Именно в годините на неговото управление започва 100 годишната война на властите срещу народа, та до днес, в годините на управлението на един простак и продажник, наследник на ония власти. Именно в тези години виждаме как идеите и ценностите на патриотизма са обсебени от една шайка негодници и нехранимайковци , заклеймени в годините на онова робство- присъствие, до което ни доведоха техните предшественици през 14 век.

Разбира се, любовта към отечеството и готовноста за саможертва за неговата свобода и достойнство не ражда само и просто патриотизъм, но и слугинаж към господарите въздигнали във върховете на власта всякакви отрепки, обявили се за патриоти, но и извратеняци и чудовища, които ненавиждат другите народи и своя народ. Въздигнати на стълбата на власта тези извратеняци и чудовища са именно нацистите, фашистите. Най- дивата-зверската расистка форма на нацизма, фашизма и техните вариации видяхме в действие в периода от 20-те до 50-те години на 20 век- навечерието на Голямата депресия (1929-1933) и Втората световна война и заглъхването им под формите на национализъм на бандеровци , горяни т.п. От 2014 г. някои от тях са отново реанимирани. И като правило зад техните примитивни амбиции за нов ред, за световно господство стои все този познатия Фнансов олигархат, “дълбоката държава”. Макар че формално фашизмът и нацизмът като идеология и политика не успяха да станат държавна идеология и политика в годините на монархизма и слугинажа към хитлеро-нацизма те нанесоха тежки поражения на народа и държавата ни. И само по чудо и благодарение на героизма на бойците на Първа българска армия в състава на III Украински фронт на Червената армия България не преживя 3-та Национална катастрофа след края на Втората световна война, за каквато настояваха днешните господари и началници на продажната управляваща страната клика.

Но не постигнал стратегическите си цели да “редуцира” населението на света с планираната пандемия и да установи свой “нов ред” на човечеството Финансовия олигархат , “дълбоката държава” не се е отказал. От там идват посланията за “нова вълна”.Всъщност за нова Голяма война!България е на фронтовата линия. И като верен слуга на Алианса на англосаксите трябва да поеме първите удари. За трети път в своята нова история в продължение на малко повече от век България трябва да прави избор “с кого и против кого? Този път обаче няма да има “ПОСЛЕ”, след войната, ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА ПОСЛЕ, ЗАЩОТО ЩЕ БЪДЕ последен път!

Но, ако не искат да стане това българите трябва да се събудят и изритат продажниците и престъпниците от власта и да поемат отговорноста за своя живот, за живота на децата и внуците си, отговорност за ОТЕЧЕСТВОТО СИ! .

 

Станете почитател на Класа