Сачева срази хората на Слави и отсече: Няма да съм премиер!

Сачева срази хората на Слави и отсече: Няма да съм премиер!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.02.2021
  • Share:

Тук става въпрос за принципи, заяви социалният министър в отговор на това защо няма да заеме поста министър-председател В последния работен ден от тази седмица вицепремиерът Томислав Дончев огласи партньорите на ГЕРБ, с които ще управлява след изборите.

 


Освен това той каза и кой ще бъде премиер, ако ГЕРБ спечели идните избори, тъй като неговото име често се спряга за поста.

„Лидерът, който е спечелил изборите е редно да бъде министър-председател“, категоричен бе Дончев.

Днес по темата говори и социалният министър Деница Сачева, чието име също се спряга за поста на министър-председател.

Избори
„Тук става въпрос за принципи. Премиер обикновено е този, който е лидер на партията, която е спечелила изборите.

Аз не ръководя партията“, категорична бе Сачева в телевизионно интервю.

„Най-вероятно ще съм водач на листите на ГЕРБ в Добрич“, допълни тя.

„Кризата ще има влияние и върху изборите, не мога да кажа, че ние не се справяме, осигурихме подкрепа за хората, всички получихме огромно натоварване, но дадохме максималното от себе си.

Няма как да използваме ваксините или здравето за предизборна кампания, това е абсурд“, каза още социалният министър.

Попитана какво ще каже за водачите на листите на Слави Трифонов, който той самият вчера обяви, и как ще коментира предложенията на „Има такъв народ“ за социалната сфера, Сачева каза: „Специално за социалната сфера не видях сериозна конкуренция“.

 

Пенсионери и пари
„Почти 5 млрд. лева са разплатени по мерките на над 1 млн. души за подкрепа със справянето с кризата от COVID-19“, заяви социалният министър Деница Сачева.

„И през април пенсионерите ще получат добавка от 50 лв., а пенсионерите с пенсии от 300.01 до 369лв. ще получат 120 лв. еднократно“, каза още Сачева. 

„От социалните работници, които са 4500 на брой – всеки четвърти заяви, че иска да ваксинира, обаче 217 са поставените ваксини към момента“, обяви още Сачева.

Коронавирус и ваксини
„Няма никакво задържане на доставени ваксини, напротив – всяка ваксина, която е получена в страната, вече е поставена. Трябва да оползотворим всички дози ваксини, които идват и това правим”, заяви Сачева по темата за коронавируса и ваксините.  

„Няма голямо забавяне на практика, онзи ден пристигнаха 12 000 ваксини от „Модерна“, днес се очаква доставка на „АстраЗенека“, „Пфайзер“ също ще достави ваксини“, обясни още тя.  

По думите й за месец март очакваната доставка на ваксини е около половин милион. „Има два – три, в които имаме проблеми и временни затруднения“, посочи министърът. 

Тя припомни, че проблемите с доставки на ваксини не само у нас, те са в цял свят: „Това, което ние сме направили е да поръчаме почти равни количества от ваксините, които са одобрени“.

„Зелените коридори не бяха грешка, ваксините трябва да се оползотворят и това беше целта, да могат всички хора, които искат да получат ваксина. Днес се очаква да пристигнат ваксини, през месец март очакваме около 500 000 дози. Ще има за всички“, които желаят каза още Сачева.

Отварянето на ресторантите
„Мерките имат смисъл тогава, когато се спазват, част от хората губят търпение, заведенията са затворени месеци наред, смятам че няма да има голям наплив към заведенията“, каза още Сачева.

Станете почитател на Класа