Saudi British Bank обяви пускането на платежни услуги, базирани на Ripple

Saudi British Bank стартира незабавна трансгранична платежна услуга, базирана на Ripple.

По време на първото издание на “Financial Sector Conference”, част от Програмата за развитие на финансовия сектор, която се проведе в Рияд, Саудитска Арабия, на 24-ти и 25-ти април, Saudi British Bank обяви старта на своите платежни услуги за моментални трансгранични плащания.

 

 

В официалния доклад, публикуван на сайта на SABB, тази стъпка на Saudi British Bank е посочена като част от “стратегическия план на банката за цифрово преобразуване и обогатяване на клиентския опит.”

През 2018 г., с подкрепата на Саудитската парична администрация (SAMA), SABB успя да стане една от първите банки в Саудитска Арабия, присъединила се към мрежата на Ripple за блокчейн технология. След това SABB направи първия си успешен трансграничен трансфер, базиран на Ripple, който беше направен през декември 2018 г. с индийски рупии.

Saudi British Bank се става позитивна по отношение на крипто.

Заместник-управителят на корпоративното и институционално банкиране в SABB, Мажед Нажм заяви, че тази стъпка от SABB е индикация за техните постоянни усилия да представят на своите клиенти най-добрите банкови услуги. Той добави, че използването на най-новите технологии и глобални банкови продукти създава методи и средства, които спестяват време и усилия на клиентите и че стартирането на блокчейн технологията чрез Ripple не само прави трансграничните плащания за клиенти по-бързи и по-безопасни, но и по-прозрачни.

Това е и запазването на водещата ни позиция в постигането на амбициите на клиентите на банката, независимо дали в сектора на търговията на дребно или в корпоративния сектор, както и в подкрепа на визията на SABB да бъде водещата глобална банка в Кралството.

Досега SABB е интегрирала само индийските рупии в тяхната система, но планират да “свържат повече страни и валути в близко бъдеще”.

Банката е приела не само отваря блокчейн технологията, но и криптовалутите. Почти 6 месеца след като обяви, че търговията с Биткойн е незаконна, Саудитска Арабия, заедно с Обединените арабски емирства, тества водата, като пуска собствена криптовалута, за да улесни трансграничните плащания.

Cryptodnes. bg

 

Станете почитател на Класа