В Международния валутен фонд измислиха нов способ за ограбване на населението на цялата планета

В МВФ измислиха как да принудят вложителите да държат парите си по сметки в банките дори и при ВСЯКАКВА ОТРИЦАТЕЛНА ПРОЦЕНТНА СТАВКА /т.е. когато лихвените нива дори не са нулеви, а са отрицателни – вложителите плащат на банките, за да държат парите им/.

 

 

МВФ ще принуди централните банки на държавите, ДА ВЪВЕДАТ ОБМЕНЕН КУРС МЕЖДУ КЕШ-ПАРИТЕ И ЕЛЕКТРОННИТЕ ПАРИ /по карти в сметки/ В ЕДНА И СЪЩА ВАЛУТА. ОБМЕННИЯТ КУРС ЗА ОБРЪЩАНЕТО НА ЕЛЕКТРОННИТЕ ПАРИ В НАЛИЧНИ ПАРИ, ЩЕ БЪДЕ РАВЕН НА ОТРИЦАТЕЛНИЯ БАНКОВ ЛИХВЕН ПРОЦЕНТ.

Т.е. ако отрицателният процент по депозита съставлява 3% годишно, за една година от вашите 100 лева остават по сметката ви 97 лв. Но ако вие днес изтеглите от сметката си 100 лева кеш, след една година ще можете да получите вече не 100, а само 97 лв. електронни пари. При това, ценоразписите в магазините ще съдържат РАЗЛИЧНИ ЦЕНИ В ЕЛЕКТРОННИ И В КЕШ ПАРИ.

При тази концепция на МВФ, ще може да бъдат въвеждани каквито и да било отрицателни процентни ставки по влоговете, даже и до пълната им конфискация.

Обаче смисълът на тази замислена “реформа” на световната банкова система далеч не е само в това. По същество, дълбокият й смисъл се свежда до това, ХОРАТА ДА БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА ПРЕСТАНАТ ДА СПЕСТЯВАТ И ДА НАТРУПВАТ ПАРИЧНИ СРЕДСТВА, А ДА ГИ ХАРЧАТ НЕЗАБАВНО. Така или иначе парите се обезценяват официално с въпросните темпове, то по-добре е да бъдат похарчени още днес. От една страна, по този начин ще бъде поддържана принудително непрекъснатата покупка на стоки, но от друга страна и по-важното е, че ХОРА, КОИТО НЯМАТ СПЕСТЯВАНИЯ Е МНОГО ПО-ЛЕСНО ДА БЪДАТ УПРАВЛЯВАНИ.

 

Българска Легия за защита

Станете почитател на Класа