Как да направим банята по-удобна без сложно преустройство

Как да направим банята по-удобна без сложно преустройство
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.04.2021
  • Share:

 

Какво е преустройство

 

Това е, когато премествате стени и отвори - с една дума, направете всички промени, които могат да бъдат забележими в банята, дори ако ви се струват незначителни.

Добрата новина е, че не всички реконструкции са еднакво страшни. Едно е да разширите банята в коридора, а друго да преместите тоалетната чиния с пет сантиметра. Има дори промени, които могат да бъдат договорени според скица (т.е. без проект, който трябва да бъде поръчан и заплатен отделно).

 

Демонтирайте водопровода

 

Не го бъркайте с душ кабина: сега говорим за стените и тавана на банята, които са предварително сглобени, за да спечелят време при изграждането на къща. Кабината е поставена с кран - готов в апартамента. В резултат таванът му е по-нисък от основния: дори ако в стаите има 2,65 м, в баните имаме около 2,4 м.

 

Защо: Да спечелите място.

 

Таванът ще спре да „натиска върху главата“ (ще се издигне с около 25-30 см). А демонтирането на водопровода ще увеличи банята с 10-15 см ширина. Това означава, че можете да поставите по-голяма вана или шкаф под мивката (и ще се побере пералня от нормален, а не тесен модел).

 

1baa

 

Какво е важно да знаете. Като цяло водопроводната кабина не носи никаква полза за собственика на апартамента - това е от полза само за разработчиците за бързото сглобяване на къщи. По-точно, вярваше се, че пролуката между водопроводната стая и стените на банята ще ви предпази от наводнението на съсед, но всъщност служи като място за размножаване на мухъл (и в резултат провокира неприятна миризма). Старата водопроводна кабина е дори опасна.

 

Сменете ваната с душ кабина

 

Защо: В малка влажна зона понякога се поставя или вана, или душ кабина с пералня. И се случва, че собствениците просто не се нуждаят от баня.

Важно да знаете: Ако имате твърда вода, ваната е по-лесна за почистване. По прозорците на кабината ще има ивици от водата.

 

Намалете размера на банята

 

Защо: За да поставите пералня, гардероб или допълнителен рафт за козметика.

Какво е важно да знаете: Преди около двадесет или тридесет години ваните се произвеждаха така, че да отговарят на размера на типичните помещения. Днес можете да играете с този индикатор. Например, изберете къса вана, за да поставите кошница за пране, стелажи, шкаф за баня или дори мивка по същата стена. Между другото, можете да намалите и увеличите несамо банята, но и душа. И мивката, и дори тоалетната - те се предлагат в намалени размери.

 

Преместете водопровода или го сменете

 

Защо: Ако площта на банята е три квадрата, понякога дори допълнителна кука за кърпи не се побира в нея. Има смисъл да помислите как да реорганизирате пространството, особено след като това е законно.

Преместете мивката на мястото на банята, вградете под нея пералня, завъртете тоалетната чиния - можете да експериментирате, както искате, ако не разрушите преградите и не излезете извън границите на мократа зона.

 

Сменете нагревателя за кърпи

 

Защо: Добре износената подложка за отопление за кърпи определено няма да се впише в нов ремонт. Също така, по-старите модели често текат и ръждясват.

Какво е важно да знаете: Нагревателят за кърпи в модерен интериор е не само нагревателен елемент, но и обект на дизайн. Произвеждат се в най-невероятните цветове и материали. Но не бих посъветвал да се увличате прекалено много с формата, забравяйки за функцията. Печеливша опция е класическа намотка.

 

 

Източник: remontira.bg

Станете почитател на Класа