БЕХ записа увеличение на третата си емисия еврооблигации

„Български Енергиен Холдинг" ЕАД (БЕХ) успешно записа увеличение на своята трета емисия еврооблигации, листвана на Ирландската фондова борса (Euronext Dublin), от 400 на 550 милиона евро при годишен лихвен процент в размер на 3.5% и падеж от 7 години, съобщиха от холдинга.

С настоящото увеличение на емисията облигации, БЕХ запазва същите конкурентни ценови условия и срочност, което ще позволи на компанията да разпредели своите лихвени разходи по-ефективно и за по-дълъг период от време. Ценните книжа ще бъдат регистрирани на Ирландската фондова борса. Постигнатото увеличение на емисията в продължаващи волатилни пазарни условия потвърждава доверието на инвеститорите в БЕХ, както и добрия достъп на компанията до капиталовите пазари. С увеличението на емисията облигации, БЕХ е първият корпоративен емитент на пазара от региона на Централна и Източна Европа, считано от 4 юли 2018г.

Приходите, получени от емисията, ще се използват за общи корпоративни цели и рефинансиране на еврооблигациите, емитирани от БЕХ през 2013 г., които са с падеж през месец ноември 2018 г.

Станете почитател на Класа