Сринаха се акциите на Нетфликс

Акциите на Netflix Inc. се сринаха с над 14% на извънборсовата търговия, след като големият доставчик на медийни услуги представи по-слаби от очакваното финансови резултати и по-малък брой на своите абонати за последното тримесечие.

Базираната в Лос Гатос, Калифорния, компания обяви, че броят на абонатите на нейните услуги се е понижили през второто тримесечие до 5,2 милиона спрямо оценките през април за 6,2 милиона. В същото време Netflix е добавил едва 4,47 милиона международни абонати и 670 хиляди абонати в рамките на САЩ, неоправдавайки прогнозите през април за нови клиенти в размер съответно на 5,9 милиона и на 1,2 милиона.

Медийният гигант отчете печалба от 384 млн. долара, или по 85 цента за акция, надвишавайки средните прогнози за печалба от 79 цента на акция, като това представлява повишение с 66 млн. долара, или с 15 цента за акция спрямо година по-рано. Приходите на калифорнийската компания обаче нараснаха до 3,91 млрд. долара от 2,79 млрд. долара точно преди година, но при прогноза на финансовите пазари за продажби в размер на 3,94 млрд. долара.

От Netflix признават за нарастваща конкуренция от страна на други развлекателни медийни компании. „HBO и Disney се развиват, фокусирайки се върху услугите за интернет развлечения. Amazon и Apple пък инвестират все повече в съдържание като част от по-големите абонаменти системи", отбелязва Netflix и допълни: „Очакваме по-голяма конкуренция от комбинираната AT&T/Warner Media, от комбиниранa Fox/Disney или Fox/Comcast, както и от международни играчи като германската ProSieben и френската Salto".

Слабият финансов отчет изстреля надолу акциите на Netflix на извънборсовата търговия на Уолстрийт с над 14% към 344 долара за една акция, връщайки ги обратно под психологическото ниво от 400 долара.

Станете почитател на Класа