Регулаторната комисия защити клиентите на ЧЕЗ

Увеличава се трикратно – от 30 на 90 дни, срокът, в който могат да се обжалват сметките, които ЧЕЗ издава на абонатите си в Западна България. Освен това компанията ще връща надписаните пари в сметките с лихва, а за прекъсване на електрозахранването ще дължи компенсация от 30 лева за първите 12 часа и по 20 лева за следващите 12 часа.
Това са основните промени в Общите условия, по които ЧЕЗ снабдява електроабонатите си. Новите правила прие вчера Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Най-накрая абонатът получава някаква защита, позакъсняла, но все пак...
Защо иначе промените се въвеждат месец, след като ЧЕЗ възстанови едномесечното отчитане? Май беше по-логично да се отпусне срок от 90 дни за обжалване на сметките, когато това беше и срокът за засичане на електромерите, както и периодичността на получаване на фактурите.
После, след като абонатите дължат лихви за забава при просрочени сметки, логично е и ЧЕЗ да връща надписаните в тях пари също с лихва. Нали затова е регулаторът.

Станете почитател на Класа