×

Message

Error while downloading file File not found on server

Новите шефове на БФБ дойдоха със стари обещания

Новите шефове на БФБ вече са факт. За изпълнителен директор на борсата бе избран Иван Такев, който досега делеше поста с освободената Бистра Илкова, а банкерът Асен Ягодин, който също беше сред ръководителите, вече е председател на Съвета на директорите. След първото си заседание новият състав се зарече в до болка познати неща: да прекрати конфронтацията с регулатора, в лицето на Комисията за финансов надзор (КФН), както и да подобри условията за търговия с ценни книжа и превръщането на пазара в по-атрактивен за чуждестранните инвеститори. Не ви ли се струва познато? Подобни крилати фрази повтаряха и освободените вече от ръководството на борсата Бистра Илкова и Виктор Папазов.
Само че част от сега избраните изобщо не са нови, а са все познати стари лица от предишното ръководство. Новите на пръв поглед попълнения са Любомир Бояджиев и Васил Големански, които според публикации в медиите са близки до кръга „Капитал“. За големите промени в ръководството на борсата финансовият министър Симеон Дянков така и не пожела да разясни мотивите си.
За публиката остават въпросите дали рокадата се прави като оценка за лоша работа на Бистра Илкова и Виктор Папазов, или назначаваме „наши“ хора на ръководни позиции.
Важното е друго - след като са ясни целите, е крайно време да видим и резултатите.

Станете почитател на Класа