Седмина кандидатстват за нов шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“

Държавата преживява истинска драма покрай липсата на опитни, грамотни и верни кадри. Как иначе да си обясним, че до 10 декември, според признанията на ресорния регионален министър Росен Плевнелиев, нямаше нито един кандидат, който да оглави пътната агенция, а на 15 декември осъмнахме с цели 7 кандидат-шефове.
Малко стряскащо звучи обаче фактът, че в надпреварата се е включил и Живко Недев, станал известен още от времето, когато пътната агенция се оглавяваше от Веселин Георгиев, добил гражданственост под прякора „Батко“. Причината за прозвището е в осигурените за фирма „Биндер“ поръчки за 120 млн. лева, защото братът на Георгиев беше шеф на фирмата.
Недев, който е от бранша, беше негов заместник, а след скандала бе преместен на поста шеф на Софийското областно пътно управление. Човекът може и да е невинен, разбира се. Но шумният скандал хвърли сянка и върху него.
Почти същите аргументи са валидни и за кандидата Христо Славчев, член на управителния съвет на Сдружението на пътните инженери и консултанти, също бивш заместник в пътната агенция.
Ако говорим реално, няма откъде да се вземат чисто нови кадри с неопетнена репутация и професионален опит, затова тези кандидатури може би са логични. Както и на сочения за фаворит Божидар Йотов, който и в момента е и.д. началник на пътното ведомство. Като бонус в своя полза, той поне е написал 50 страници ръководство за развитието му. А и министърът изрази надежда, че Йотов също ще участва в конкурса.

Станете почитател на Класа