София, България: „Гoвoрит Москва“

Дългоочакваната междуправителствена българо-руска комисия бе открита вчера в пълна секретност от българска страна. Макар че на този ключов форум, който продължава и днес, трябва да се очертаят основните позиции на София и Москва по съвместните проекти в областта на енергетиката, обект на многомесечни спорове.
Събитието в столичния хотел „Кемпински хотел Зографски“ започна без предварително обявена програма от българска страна и с отказ на водещото Министерство на икономиката и енергетиката да съобщи дори имената на участниците в работните групи. Да не говорим за огласяване на някаква информация по случващото се. Сесиите са закрити, бе неизменният отговор.
Медийният пазар обаче е като всички други – той не търпи празно пространство, а българската информационна политика даде блестящи възможности на руската да защити за пореден път позициите си. Така през целия ден както печатните, така и електронните медии получаваха информация само от руски „източници“ и цитираха участници от Русия в комисията.
Така успяхме да разберем изцяло какъв е руският интерес, но в какво се състои и как ще бъде защитен българският, предстои да разберем днес. Може би. Дано да не е пак от руснаците.

Станете почитател на Класа