Транспортният министър вдигна бялото знаме пред морската мафия

Преди малко повече от 100 дни ГЕРБ дойде на власт с обещанието да се пребори с корупцията и да потърси сметка на предишното управление за всички нарушения. След първоначалната еуфория обаче от транспортното министерство вдигнаха белия флаг и плюха върху предизборните обещания. Назначаването на човек с установен от инспектората конфликт на интереси за шеф на толкова важна администрация като морската показва само едно – министър Александър Цветков не може или не желае да се справи с мафията, оплела цял един отрасъл.
Министърът показа и на собствените си служители, че на неговата дума не може да се разчита. Защото след като веднъж е одобрил доклада за нарушенията на морската администрация, след това публично обвини инспектора, който е изготвил документа, че не си е свършил работата. Оттук докрая на мандата можем да се обзаложим, че от инспектората на транспортното министерство няма да излезе нито един доклад, констатиращ нарушения.
Навярно новият транспортен министър вярва, че зад широкия гръб на харизматична личност като Бойко Борисов могат да се вършат безнаказано всякакви безобразия. За негово разочарование обаче трябва да се посочи, че морските хора не могат да бъдат лъгани, преценяват всяко едно действие, което е свързано с поминъка им, и са готови да защитават правата си с всички законови действия.

Станете почитател на Класа