Дъждовна вода за моряците

Руски моряци от кораба Southern Pearl бедстват на пристанище Бургас, но въпреки това отказват да се приберат във Владивосток. На кораба им се наложил спешен ремонт, който завършил още през юли, но собственикът не го е платил. Затова барабар с кораба, арестуван се оказва и екипажът му.
Истината е, че моряците предпочитат да живеят без отопление и храна, тъй като се опасяват, че ако си тръгнат без пари, ще загубят заработеното в продължение на девет месеца.
Southern Pearl е собственост на фирма, която е зарязала и друг екипаж в Панамския канал и още един покрай бреговете на Обединените арабски емирства. В Панамския канал моряците ловят риба, за да се прехранват, и чакат да завали, за да съберат дъждовна вода.
В България ситуацията е малко по-различна. Корабът в Бургас има ток и вода, като се очаква въпросът с храната да бъде решен с помощта на БЧК. Въпреки това положението никак не е розово.
Това не са единствените екипажи, изпаднали в тежка ситуация. Сега единственият избор, пред който са изправени моряците, е дали да се приберат и да останат без пари, или да бедстват и да чакат собственикът на кораба да се сети за тях.

Станете почитател на Класа