Пътниците от летището излизат най-скъпи

Да се ограничи възможността такситата с десеторно завишени тарифи да извозват пътниците от летище София, предлага председателят на Националния съюз на превозвачите Румен Крумов. Целта е пристигащите да бъдат обслужвани само от фирмите, които вече са спечелили конкурса на аеропорта.
Не е нормално курсът до центъра на столицата да струва колкото билет до Брюксел, аргументират се превозвачите. Проблемът обаче никак не засяга само пристигащите на софийското летище. От години на Централната жп гара „предприемчиви“ шофьори причакват пристигащите с влак и направо ги изнудват. Но в защита на превозените с влак например, нито една браншова организация, БДЖ или пък централно ведомство все още не са надигнали глас.
Защо ли?
Засега браншовите организации не могат да направят нищо, за да решат проблема. Тъй като сме пазарна икономика, ако някой пожелае, може да вози например за 50 лв./км, стига да си сложи лепенка с тарифата на предното стъкло.
Ако става въпрос за летището, мерките трябва да се предприемат от неговото ръководство. След като то е обявило търг, да следи за спазването на правилата.

Станете почитател на Класа