Бегом към Слънчев бряг – разпродават хотели!

Спадът в цените на недвижимите имоти непосредствено до морето е между 15 и 30%, а във вътрешността достига до 60-70% от началото на кризата, съобщи вчера Валери Василев, собственик на "Имоти България" ООД. Имало продажби на готови апартаменти за по 390 евро на кв. м. В Слънчев бряг такива се предлагат и по 20 000 или 30 000 евро за цял апартамент, което означава сделка под себестойността на обектите, подчерта предприемачът.
Какви ли още експерименти очакват родното крайбрежие? Първо беше безскрупулно презастроено. Сега, както е тръгнало, ще започнат да продават ваканционните имоти на килограм. Нищо чудно да станем свидетели на нова вълна „преселение“ под надслов „Бегом към Слънчев бряг – разпродажба на хотели с 50% намаление!“
Явно много от строителните фирми, които преди години направиха всичко възможно, за да заобиколят всякакви екологични, инфраструктурни и други закони, стартирайки проектите си за хотели, вече са решили да се преориентират към други сегменти на икономиката. Защото бумът в досегашния им бизнес е история.
Дали обаче бъдещите собственици няма да останат излъгани? При явната стагнация в туризма и спадът на почиващите с 20%, хотелиерството вече не е „златна мина“ и не носи лесни печалби. А виновна за това е не само кризата. Браншът продължава да губи клиенти заради недобро обслужване и отношение. В тази връзка да си купиш евтино хотел съвсем не значи, че ще ти излезе евтино, за да станеш добър хотелиер.

Станете почитател на Класа