Смесена фирма е готова да брои 9,5 млн. евро за къща в центъра на София

  • Застроената площ е 720 кв. м., с двор, два гаража и шест паркоместа

Фирма с българско и чуждестранно участие иска да купи най-скъпата къща в София. Това съобщиха от компанията за недвижими имоти, която посредничи при продажбата на имението за 9,5 млн. евро, цитирана от pik.bg
Повече подробности за бъдещия собственик на имота обаче не се съобщават. Стана ясно само, че финализирането на сделката за жилището може да се проточи до половин година. Къщата за 9,5 млн. евро е най-скъпата подобна сграда, предлагана в столицата досега, коментират брокерите. Тя счупи рекорда от близо 7 млн. евро за имот в полите на Витоша.
Новият първенец в класацията за най-скъпи къщи в София се намира на централния булевард "Патриарх Евтимий", който минава край НДК. Според описанието, което дават посредниците от "Олимп - Ю.В.", къщата е луксозна реставрирана резиденция с богата история, пише "Стандарт". Тя е с жилищна площ от 720 кв. м и декар двор. В двора има два надземни гаража и шест паркоместа. На сутерена си има СПА център с джакузи, парна баня, сауна, фитнес зала. Новите собственици ще могат да разчитат и на трезор и хранилище. На първия етаж има голямо антре, вестибюл, приемна зала с камина, както и зала за заседания, кабинет и офис. На втория етаж отново има вестибюл, офис и кабинет. Там са разположени и три спални и зимна градина. Други четири спални, офис и помещение за домашна помощница има на третия етаж на луксозната резиденция.
Още над осемдесет обяви за къщи, които струват над милион, има в сайтовете за недвижими имоти. Цените им варират от 1 до 5 млн. евро. Повечето от тях са в идеалния център на София.
Къщи за милионери обаче се продават и в кварталите Симеоново, Драгалевци, Бояна, Банкя, Манастирски ливади, както и в близкото до столицата село Пролеша.

 

Станете почитател на Класа