Тайгър Уудс и GOLFTV на Discovery с ексклузивно дългосрочно партньрство

Като част от стратегическото партньорство между Discovery, Inc. и PGA TOUR, GOLFTV днес обяви ексклузивно дългогодишно глобално партньорство със 14-кратния шампион в “мейджър” турнирите по голф и 80-кратен победител в PGA TOUR – Тайгър Уудс.

 

https://m.netinfo.bg/media/images/27540/27540474/640-420-tajgyr-uuds-e-v-tezhko-systoianie-sled-katastrofa.jpg


Стартирайки от януари 2019, GOLFTV, управлявана от PGA TOUR, новата глобална услуга за стрийминг на живо и по желание, съвместно разработена от Discovery и PGA TOUR ще си партнира с Уудс за широка гама от предавания, създаване на съдържание и за разказване на истории, което ще предложи на феновете автентичен и постоянен поглед към живота, ума и играта на най-голямата икона в голфа.

 

https://www.dnevnik.bg/shimg/zx860y484_2616203.jpg


Партньорството с GOLFTV ще разкрие Уудс пред феновете така, както никога не са го виждали досега, предлагайки несравнима възможност да се доближат до ежедневието на Уудс, тренировките му и пътувания чрез множество предавания, ексклузивно показани по GOLFTV.

 

https://pmcvariety.files.wordpress.com/2018/10/golftv-pga-tour.jpg?w=1000&h=563&crop=1


„Гледах как Discovery и Дейвид Заслав изграждат глобална спортна платформа с Eurosport, Олимпийските игри и стартирането на GOLFTV с нас с PGA TOUR.

 

https://www.linksmagazine.com/wp-content/uploads/2017/08/PGAT_merch_swing-750x500.jpg

 

Затова мисля, че те са перфектният партньор за разрастването на играта. Те са на световно ниво, разбират спорта и знаят как да привлекат нова, по-млада и голяма публика. Това е перфектната колаборация и силно се вълнувам да бъда истински партньор със спортния екип на Discovery“, казва Уудс.


Харесвам визията на GOLFTV и амбицията им да се превърнат в главната дестинация за голф по целия свят. Да имам собствена платформа, която да комуникирам, е резултатът на много труд от моя екип и този на Discovery. Ще създадем съдържание за всеки, независимо дали играят голф от известно време или тепърва стартират. Ще споделям истории и ще обяснявам моя начин за игра за първи път. Това е толкова вълнуващо време, както за голфа, така и за мен, така че да съм част от тази идея за разширяване на играта по целия свят е фантастично. Нямам търпение да споделя моите знания по GOLFTV“, казва той.

Искам да говоря на феновете и играчите на голфа по целия свят директно. Това е важно за мен…Да говоря за всичко, което ни интересува: какво се случва на терена, как да подобрим играта си, как да изкараме по-добри точки, как да победим приятелите си? Дейвид обясни как GOLFTV е за феновете и за играчите – единственото място, където всикчки ще искат да отидат - а той изгражда нещо, което всеки ще пожелае“, Уудс отбелязва.

Сред плановете, по които Уудс и GOLFTV си партнират да разработят са:

Седмични тренировки и видео инструкции за подобряване на играта;

Екслузивен достъп до подготовката на Тайгър;

Достъп зад кулисите преди и след PGA TOUR;

Уникални и ексклузивни коментари след игрите;„Да получа шанса да давам инструкции, е вълнуващо. Винаги съм се фокусирал върху собствената си игра и това изживяване ще помогне на играчи навсякъде. Независимо дали са играчи с дългогодишен опит или начинаещи, има неща, които помагат да се играе по-добре. Това е един начин да се отблагодаря на хората, които обичат тази игра, както аз я обичам. Ако мога да помогна на следващото поколение да се наслади на играта и да играе по-добре, това би било доста специално“, завършва Уудс.
Съдържанието - първо такова за Уудс на видео - ще бъде ексклузивно от GOLFTV за целия свят, включително и САЩ, където Discovery има възможността да осъществява собствена и партньорска стратегия за разпространение.

Дейвид Заслав, Президент и CEO на Discovery, каза: „Развълнуван съм да посрещна Тайгър в семейството на Discovery и GOLFTV - една истинска суперзвезда се присъединява към разказвачи на истории и брандове от световно ниво. В сърцето на Discovery е висококачественото разказване на истории, предадени чрез автентични и достоверни гласове. Тайгър е най-добрият пример за атлет на световно ниво и личност с културна значимост, в която публиката е влюбена и следи внимателно по света. Нашето глобално партньорство с Тайгър е перфектният пример за нашата стратегия да си партнираме ексклузивно с най-ярките таланти за разширяване на глобалните медийни платформи и да се възползваме от нашата международна дистрибуция и технологична инфраструктура, за да събираме публиката и да изградим нещо с дългосрочна добавена стойност.

Партнирайки си с Тайгър, аз съм уверен, че GOLFTV ще бъде новият световен стандарт за цялостен стрийминг на спорт, давайки на феновете на голфа когато и където желаят това, което ги вълнува“, добавя Заслав.

Това партньорство с GOLFTV идва в точното време в кариерата на Уудс, който прави грандиозно завръщане този сезон – историческа победа на 2018 TOUR Championship през септември.

 

Алекс Каплан, президент и генерален мениджър, Discovery Golf, казва: „Привилегия за нас e да посрещнем Тайгър в екипа на GOLFTV. Никой друг в играта не вълнува толкова много по света, нито има толкова фенове като Тайгър, който има толкова знания за споделяне за и извън играта. Радостни сме да му дадем световна платформа, за да прави точно това, и да даде на нашата публика в повече от 200 пазара и територии по-дълбок поглед върху Тайгър на зелените тревисти площи и зад кулисите“.


„Нашето дългосрочно партньорство с Тайгър отразява нашата голяма амбиция като задействаме услугата в следващите години, със стрмежа да разраснем GOLFTV в истинска екосистема за всичко, свързано с голф: гледане, полуичаване на нови знания и играене“, добавя Каплан.


GOLFTV, управляван от PGA TOUR, ще бъде достъпен за феновете от януари 2019. Ще представи повече от 2000 часа на живо всяка година, както и широк спектър от премиум съдържание, което съдържа най-важните моменти в спорта, спортни звезди и турнири на всеки екран и устройство. Живото предаване на PGA TOUR ще бъде обширно и ще включва THE PLAYERS Championship, FedExCup Playoffs и the Presidents Cup.DISCOVERY SPORTS е световен лидер за спорт на живо с много брандове и ексклузивни партньорства с първокласни спортни програми и мероприятия като: Eurosport и Eurosport Player, Олимпийските игри, Тур дьо Франс, Джиро д'Италия, Вуелта Испания, Уимбълдън, US Open, Ролан Гарос, Australian Open, ATP Tour, Бундеслига, English Premier League, UEFA Europa League, Eliteserien, PGA TOUR, Six Nations Rugby, FIS Ski World Championships, Moto GP и Formula E.

 

За Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) e световен лидер в предлагането на развлекателни канали за суперфеновете от всяка точка на света със съдържание, което вдъхновява, информира и забавлява. Discovery се излъчва над 8 000 часа годишно и държи лидерството в жанрове, които са харесвани навсякъде по света. Наличен в 220 страни по света и на близо 50 езика, Discovery е иновативна платформа, достигаща до зрителите пред всички екрани, предлагайки на потребителите продуктите TV Everywhere като портфолиото на GO и Discovery Kids Play; Услугите като Eurosport Player и Motor Trend OnDemand; благодарение на Group Nine Media и стратегическия съюз с PGA Tour е създаден и Global Home of Golf. Портфолиото на Discovery от първокласни канали включва Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, Motor Trend, Animal Planet и Science Channel, също и OWN: Oprah Winfrey Network in the U.S., Discovery Kids in Latin America и Eurosport, водещ доставчик на спортни канали и Олимпийските игри за Европа. За повече информация, моля посетете https://corporate.discovery.com/ и последвайте @DiscoveryIncTV в социалните мрежи.

За GOLFTV

GOLFTV е новият „дигитален дом“ за всички фенове на голфа. GOLFTV разчита на стрийминг видеа, показващи на зрителите ежеседмично всеки един момент от PGA TOUR, в който участват най-добрите играчи в света. Основан на основата на иновациите, GOLFTV носи със себе си креативност и потапящи в света на голфа технологии. Тя сестреми да предложи на феновете нов начин да гледат, играят и да се свързват със самата игра ежедневно. GOLFTV е част от Discovery, глобален лидер в развлеченията, които се случват в реално време, с разнообразно портфолио от платформи. Посетете GOLF.TV и последвайте @GOLFTV в Twitter за всички новости.

Станете почитател на Класа