Путин: Руските ваксини срещу Covid са най-добрите в света

Путин: Руските ваксини срещу Covid са най-добрите в света
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.03.2021
  • Share:

"Наистина има с какво да се гордеем, предвид това, че ("Спутник V") и (другите наши) ваксини са най-безопасните и най-ефективните", каза руският президент, съобщава БТА.

 

2 млн. руснаци вече са получили и двете дози от ваксината срещу Covid-19, а още два милиона - само първата доза, заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС. 

 

"Към днешна дата над два милиона души са получили и двата компонента от ваксината, направени са имунизации. И приблизително още толкова, но по-малко, също над два милиона (души) са получили първата доза", каза той на среща с доброволци от акцията "Ние заедно".

 

Руският президент подчерта, че ваксинацията е основният начин за борба с пандемията от коронавируса, а производството на ваксини ще се увеличава. Путин нарече руските ваксини срещу КОВИД-19 "най-добрите в света". "Наистина има с какво да се гордеем, предвид това, че ("Спутник V") и (другите наши) ваксини са най-безопасните и най-ефективните", каза руският президент.

 

Масовата ваксинация срещу Covid-19 на всички желаещи в страната започна на 18 януари. Руснаците могат да се имунизират безплатно с една от две регистрирани в Русия ваксини - Спутник V и Епиваккорона, отбелязва ТАСС.

Станете почитател на Класа