Телевизионната легенда Лари Кинг почина на 87 години

Телевизионната легенда Лари Кинг почина на 87 години
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    24.01.2021
  • Share:

Телевизионният водещ Лари Кинг е починал на 87-годишна възраст, съобщава Bloomberg.

 

Лорънс Харви Зингър, както е рожденото име на Кинг, е починал в събота сутринта в медицинския център Cedars-Sinai в Лос Анджелис, казва се в изявление, публикувано в официалния му профил в Twitter. Причината за смъртта не е посочена. Наскоро той се лекува от Covid-19. През 1987 г. му е направен байпас след инфаркт, два пъти е преминал през лечение на рак, посочва информационната агенция.

 

Кинг, водещ на популярно нощно радио шоу през 70-те и 80-те години на миналия век, се превърна в знаменитост, след като собственикът на CNN Тед Търнър го убеждава да се присъедини към младата му мрежа през 1985 г. Неговото предаване „Лари Кинг на живо“ е една от най-популярните програми, като сред почитателите ѝ са личности като президента Джордж Х.В. Буш.

 

Кинг е интервюирал всеки президент на САЩ от Джералд Форд до Барак Обама.

 

През 2010 г. Кинг обяви, че се пенсионира, след като рейтингът му падна под този на Шон Ханити от Fox News и Рейчъл Мадоу от MSNBC. По това време той изчисляваше, че е направил над 50 хил. интервюта за повече от половин век присъствие в радио- и телевизионния ефир.

 

През 2011 г. печели награда Еми за цялостен принос.

 

Кинг е интервюирал и редица световни лидери, вкл. руския президент Владимир Путин, изпълнители като Лейди Гага и множество спортисти, актьори и обикновени хора, попаднали случайно в полезрението му.

 

Водещият е известен с особения си стил на работа – да търси отговори на въпросите си без да влиза в конфронтация със събеседниците си и да не се подготвя предварително, за да задава въпроси, които и самите зрители биха задали.

От 2012 г. Лари Кинг започна работа по телевизионен проект на мексиканския милиардер Карлос Слим. През 2013 г. се появи и в ефира на контролираната от руската власт RT, което му навлече сериозни критики и обвинения.

 

 Миглена Иванова

Станете почитател на Класа