Тръмп е уверен във втория си мандат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не отговори директно на въпроса дали гарантира мирно предаване на властта след изборите през ноември, като същевременно изрази увереност в победата си на тях, съобщава ТАСС. "Ще видим какво ще се случи. Знаете, че бях много ядосан от [процеса] на гласуване и това е пълна катастрофа", каза той на пресконференция в Белия дом в сряда, попитан дали може гарантира мирно предаване на властта след изборите. "Честно казано, няма да има предаване на властта. Ще има продължение (втори мандат - бел. ред.)", изрази увереност американският лидер.

 

"Процесът на гласуване излезе извън контрол и вие го знаете много добре. Знаете ли кой друг го знае по-добре от всеки друг? Демократите", добави американският президент.

По-рано републиканецът Тръмп призна, че само Върховният съд на САЩ ще определи резултата от предстоящите избори през ноември. През последните месеци шефът на Белия дом многократно критикува метода на гласуване по пощата, който демократите предлагат да бъде широко използван на предстоящите избори заради пандемията на Ковид. Този метод не позволява точно и бързо обобщаване на резултатите от гласуването, убеден е ръководителят на американската администрация.

Той обясни, че има предвид преди всичко заплаха от мащабна измама и фалшифициране на бюлетини, гласуване на „мъртви души“, както и лица, които нямат право да участват в избори. Тръмп каза още, че гласуването по поръчка прави предстоящите избори уязвими за чужда намеса. 

Доналд Тръмп обясни, че има предвид преди всичко заплаха от мащабна измама и фалшифициране на бюлетини, гласуване на „мъртви души“, както и лица, които нямат право да участват в избори. Тръмп каза още, че гласуването по пощата прави предстоящите избори уязвими за намеса от чужбина, добавя ТАСС.

Станете почитател на Класа