Медсестри се вихрят на корона парти

Медсестри се вихрят на корона парти
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    24.01.2021
  • Share:

Шумно парти на медицински сестри в най-голямата загребска ковид болница Дубрава, за което съобщи в петък телевизия РТЛ, беше осъдено в събота от здравния министър Вили Берош и от Хърватската камара на медицинските сестри, предаде агенция Хина.

 

Видеозаписи от купона са запечатали как развеселени  медицински сестри и помощен персонал пеят и танцуват под съпровод на акордеонист, като нехаят за маски и дистанция.

 

"Подобно поведение по време на епидемията и усилията, полагани от болницата Дубрава за лечението на пациенти с ковид, е неуместно. Болницата не е място за такива неща. Предполага се здравните работници да бъдат образец за поведение и спазване на противоепидемичните правила", заяви здравният министър.

 

Той очаква ръководството на болницата да провери обстоятелствата и фактите и да предприеме съответните дисциплинарни мерки.

 

Директорът на болницата Ивица Лукшич обясни пред телевизия ХТВ, че по неофициална информация сестрите организирали парти за изпращане на своя колежка, която заминавала на работа в Германия. Лукшич каза, че празненството било организирано в помещение за почивка на персонала извън ковид отделението и пациентите не са били подложени на риск.

 

Камарата на медицинските сестри осъди празненството в сградата на болницата, като подчерта, че такова поведение е напълно "неуместно, неприемливо и будещо съжаление".

 

"Това е недопустим акт на застрашаване на здравето на участниците в празненството и на околните хора. То хвърля сянка и върху хилядите медицински сестри, които си вършат работата професионално и отговорно", заяви президентът на камарата Марио Газич.

Станете почитател на Класа