Собствениците на заведения: Не отворим ли на 1 февруари, отиваме на "италианския модел"

Собствениците на заведения: Не отворим ли на 1 февруари, отиваме на "италианския модел"
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    19.01.2021
  • Share:

Искаме на 1 февруари да отворят ресторанти, кафета и сладкарници. Ако това не се случи, обсъждаме „италианския модел". Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов сред срещата на собствениците на заведения с министри в Министерство на здравеопазването, пише БГНЕС.

 

Браншът у нас не е съгласен с предложението на властите ресторантите да отворят на 18 февруари. Друго предложение на правителството е нощните заведения да отворят на 1 март, но според Алибегов това е напълно неприемливо.

 

Февруари е най-слабият месец в годината, ние се обединяваме за 1 февруари, заяви той. Собствениците на заведения не са съгласни и обектите им да работят до 22.30 часа, те настояват за работно време до 23.30 часа.

 

Нашият бранш спазва мерките, но ако останем затворени случаите ще станат много повече, каза Алибегов по повод установените нарушения на работа на заведения въпреки ограниченията.

 

Припомняме, че на 15 януари стотици ресторанти в Италия отвориха врати без притеснение от санкциите. Неподчинението им беше в знак на протест срещу противоепидемичните мерки, които според собствениците убиват бизнеса и ограничават правата и свободата на хората.

Станете почитател на Класа