Идентичността и македонският език са въпроси извън всякакви преговори

"Това, което мога да кажа е, че очаквам България да бъде искрен приятел на Северна Македония. Показахме, че сме приятелско правителство", заяви бившият премиер

Бившият премиер на Македония Зоран Заев коментира изявлението на министър-председателя на България Бойко Борисов за най-новите развития и един вид заплахи от страна на България, че ще блокира евроинтеграцията на Скопие, ако въпросът за македонския език не бъде решен. Това съобщава скопския телевизионен канал ”TB 21”, цитиран от Агенция "Фокус".

„Това, което мога да кажа е, че очаквам България да бъде искрен приятел на Северна Македония. Показахме, че сме приятелско правителство. Предишното правителство имаше капацитет за кавги и враждебност. Най-силното послание за гражданите е, че сме интегрирали страната в НАТО и решихме да започнем преговори с ЕС. Очаквам и българската страна да изгражда приятелски отношения. Идентичността, че ние сме македонски народ, и македонският език са въпроси, които са извън всякакви преговори", каза Заев на пресконференция днес.

 

 

Станете почитател на Класа