Грозната жаба няма да стане отново красива принцеса.

Всички пътища водят към извънредни избори. Освен пътят, по който крета джипката на уплашените.

Проблемът на проблемите не е снощният бунт и последвалите (от двете страни) гаменски изпълнения. Бунтът е част от последиците. Гаменските изпълнения са част от новата култура на „природно интелигентния българин“, захранен с чалга, моделиран от дебеловрати мутри и лесно прехвърляеми моделки.

Проблемът на проблемите е че корупцията е извисила ръст над Мусала, а простащината, арогантността и цинизмът на „овластените“ е под нивото на Марианска падина.

Питам се, има ли цивилизован човек, ако за който разпространят подобни аудиозаписи с такова отвратително съдържание (забранено до 18 години и за хора с етична хигиена) и такива брутални снимки от чекмеджета и легла, да не пожелае да се скрие вдън земята? Питам се, ако някой нарече някого „ПКП“, дали след това няма да последва звучен офицерски шамар от потърпевшата върху бузата на простака? Питам се, ако в моето чекмедже имаше подобно съдържание като сниманото, а не книги, дали прокуратурата нямаше да ме разпъне на кръст? И т.н. Моля, посочете ми един нормален български гражданин, който се възхищава от казаното в аудиозаписите и показаното на снимките?!

Та ето ви проблема, драги ми Уотсън!

Правилното, единственото правилно решение еоставка на трета степен: оставка на министър-председател и правителство, оставка на парламент (заради преклонилите главица засегнати лица от аудиозаписите), оставка на главен прокурор.

Властта не е бутната от протестите, тя се е саморъчно делегитимирала. Оставането й е път към варварството, оставката й – път обратно към цивилизацията. Колкото повече секунди, минути и часове делегитимираната власт вярва че има амортисьори, които ще й позволят да се превърне от грозна жаба в красива принцеса, толкова по-тежко ще бъде моралното падение на сегашните управляващи. Ако ще още 200 нови Конституции да входират делегитимираните, на това ще се гледа като на опит за отлагане на политическата им смъртна присъда.

Толкова по въпроса на въпросите.

Бедата е че България навлиза в нова историческа криза, в каквато не е била преди 1990 г.

Бедата е че вероятно президентът няма готово авторитетно „преходно“ служебно правителство (а вероятно има мераклии за поне 3 правителства), както няма готова стратегия за възстановяване и развитие на България.

Вероятно в следващото Народно събрание ще има такъв политически миш-маш, какъвто не е имало от основаването на България, но това са нашите деца и внуци. Нека им се доверим! Със сигурност няма да повторят безобразията на сегашните и предишните. Със сигурност ще мечтаят техните деца и внуци да живеят в една по-красива, по-подредена и по-добра страна.

Е, не си ли заслужават извънредните избори?!

 

 

Боян Дуранкев

Станете почитател на Класа