Поздравления от космоса

Поздравления от космоса
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    26.04.2018
  • Сподели:

Новият директор на НАСА Джим Брайдънстайн получи поздравления от космоса, предаде Асойшитед прес. Непосредствено след като положи клетва пред вицепрезидента Майк Пенс в централата на НАСА във Вашингтон, 42-годишният Брайдънстайн прие обаждане от тримата американски астронавти на Международната космическа станция (МКС) и техните „сърдечни поздравления".

„Америка се гордее с това, което правите, момчета", с тези думи новият директор на НАСА се обърна към астронавтите. Брайдънстайн обеща да даде най-доброто от себе си за постигането на нови космически висини в името на човечеството.

Майк Пенс на свой ред отбеляза, че под ръководството на новия шеф НАСА ще работи за изпращането на астронавти на Луната, а след това и на Марс. Джим Брайдънстайн, конгресмен от Оклахома и бивш пилот от военноморския флот на САЩ, е 13-ия директор на НАСА. Брайдънстайн беше номиниран от президента Доналд Тръмп преди седем месеца.

До встъпването му в длъжност директорският пост в НАСА временно заемаше Робърт Лайтфут, който през март оповести оттеглянето си от американското космическо управление. По времето на Барак Обама директор на НАСА беше Чарлз Болдън, припомня агенцията.

Станете почитател на Класа