Американците са зависими от смартфоните

Скорошно изследване на Survey Monkey потвърждава високата степен на зависимост на хората от смартфоните, в частност на американците – както родителите, така и децата.

Близо половината (47%) от анкетираните са заявили, че смятат своите деца за зависими от смартфоните. Но в същото време, над половината (53%) не виждат проблем в това, че децата им ползват смартфони.

Около 75% от анкетираните родители съобщават, че техните деца имат достъп до смартфони и таблети. 60% потвърждават, че децата им имат лични мобилни устройства. Само 24% от родителите твърдят, че децата им нямат достъп до мобилни устройства с връзка към интернет.

Над две трети (68%) от родителите признават, че самите те са зависими от мобилните устройства. Около една трета (32%) казват, че не могат да живеят без смартфона или таблета си.

Родителите осъзнават, че именно те са длъжни да контролират какво съдържание ползват децата им, но само 40% включват функцията за родителски контрол в YouTube. От тях 60% смятат, че YouTube се справя добре с ограничението за показване на различни клипове за деца, а 36% са на мнение, че Google може да прави това още по-добре.

Станете почитател на Класа