Допълнителна сигурност във Firefox

Сигурността при сърфиране в интернет е основна грижа на разработчиците на браузъри. Освен вградените средства за тази цел, потребителите могат да ползват и плъгини от външни разработчици, които се добавят лесно към към браузъра. Ето няколко от най-добрите добавки за Mozilla през тази година, подбрани от специалистите на СофтУни.
DuckDuckGo
DuckDuckGo е търсачка, която приоритизира потребителската поверителност, без да проследява запитванията/търсенията, IP адресите или други онлайн дейности. Гаранцията за дискретно сърфиране е заложена в идеята, около която е изградена добавката DuckDuckGo, но освен това тя може да блокира рекламни тракери и да „принуждава" сайтовете да използват криптирана връзка (когато е такава е налична).
LastPass
Паролите и логините са предназначени, за да потвърдим своята идентичност и да гарантираме сигурността на личните данни, но малцина могат да запомнят повече от 1-2 различни пароли. Чрез създаване на главна парола (master password) и акаунт чрез LastPass, можете спокойно да криптирате и декриптирате обратно всички ваши пароли и акаунти на едно място. Приложението ще попълни автоматично вашата "log-in" информация и може да я синхронизира между няколко устройства. Основните опции на приложението са безплатни, но компанията предлага и годишен абонамент срещу $24 за потребители, които желаят допълнителна сигурност на данните си.
Ghostery
Добавката Ghostery взема на прицел тракерите, които отнемат от производителността на компютъра и понякога дори споделят ваши данни с трети страни. Тя ви осигурява отчети да страницата, която разглеждате по време на сърфиране – какви тракери са свързани с нея и каква е тяхната цел. Чрез настройки за сайт или категория можете да блокирате или да оставите даден тракер да функционира.

Станете почитател на Класа