НАП предупреди за компютърен вирус

НАП предупреди за компютърен вирус
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    20.12.2017
  • Сподели:

От името на Национална агенция за приходите се разпространява компютърен вирус чрез електронната поща, предупреждават от Агенцията. В колцентъра на приходната администрация, както и по електронен път, са получени множество сигнали за фалшиво съобщение, в което потребителите се приканват да отворят прикачен файл с разширение .zip.
Имейлите на подателите на фалшивите електронни писма са различни, като не са засичани такива с адрес от официалните домейни на НАП – nra.bg и nap.bg. Заглавието на фалшивото съобщение е: „Уведомление относно промени в регламента за подаване на декларации към НАП".
От НАП заявяват, че не са изпращали електронни писма с подобно съдържание до своите клиенти. Според приходната агенция най-вероятно става въпрос за изпращане на заразени с вируси файлове.
НАП съветва своите клиенти да не отварят прикачените файлове, а ако са го направили, да стартират веднага антивирусната си програма. От приходната агенция работят заедно със специализираните служби за издирването на извършителите.

Станете почитател на Класа