Пеещ дрон срещу работохолици

Оригинално решение за справяне с работохолизма, който причинява проблеми със здравето и дори внезапна смърт, предлага японската компания Taisei. Тя е създала дрон, който подсеща служителите да напуснат работното място.
Летящият робот T-Frend следи за спазване на работното време от страна на служителите напълно самостоятелно, с помощта на вградена камера. Когато настъпи краят на работния ден, дронът се активизира, кат шумът от витлата и възпроизвежданата музика пречат на служителите да се концентрират и ги принуждава да напуснат офиса.
За разлика от други дронове, T-Frend не се нуждае от GPS навигация, за да се ориентира в помещението. Основното оръжие, с което дронът подканя служителите да напуснат офиса в края на работния ден, е японска версия на шотландската песен "Auld Lang Syne", която звучи в много местни заведения.
Комерсиалният вариант на T-Frend се очаква на пазара през април 2018 г. на цена около 445 долара, плащани като месечен абонамент, съобщи Engadget. Първоначално, роботът ще се продава само на японския пазар.

Станете почитател на Класа