Nokia подготвя нов евтин смартфон

В навечерието на представянето на смартфони с Windows Phone 8 от Nokia в интернет се появиха информации, че компанията подготвя и евтино устройство с платформата на Microsoft, съобщи technews.bg.
На 5 септември се очаква Nokia да обяви класни модели Lumia 920 и Lumia 820 под управление на новата мобилна ОС. Компанията обаче подготвя изненада в нискобюджетния сегмент - това ще бъде модификация на Lumia 610 с кодово име Glory.

Устройството ще използва платформа Windows Phone 7.8 вместо по-новата версия 8. Моделът Glory ще предложи 4-инчов дисплей, процесор Qualcomm с тактова честота 800 MHz и 256 MB оперативна памет. По непотвърдена официално информация, Nokia ще пусна Glory към края на 2012 г. За цената се знае единствено, че ще бъде много ниска.

Nokia залага всичко на Windows Phone и партньорството с Microsoft. В момента компанията е най-големият доставчик на смартфони с мобилната платформа на Microsoft. Тя обаче все още има малък дял от пазара на смартфони, където доминират операционните систем Android и iOS.

Станете почитател на Класа