LG пусна на пазара най-новия си смартфон

LG Electronics пусна в продажба най-новия си смартфон Optimus G, модел от висок клас с елегантен дизайн и производителност. Като първото LTE устройство с четириядрен процесор Qualcomm's Snapdragon S4 Pro, Optimus G поставя основите на технологията, която LG ще използва в смартфоните си занапред.

За да предложи най-доброто решение на потребителите, LG работи с водещи компании в производството на смартфони и създава Optimus G. Моделът е разработен в сътрудничество с Qualcomm, като целта е апаратът да бъде първият LTE смартфон с четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro. LG обедини усилия с компаниите LG Chem, LG Display и LG Innotek, за да предложи батерия с по-голям капацитет и да подобри емоцията на потребителя при използването на телефона.

Optimus G е първият телефон, който предлага процесор Snapdragon S4 Pro (APQ8064) с технология Quad-Core Krait CPU, LTE възможности и най-новото поколение графичен процесор Adreno 320. Процесорът Snapdragon S4 Pro функционира с честота от 1,5GHz и използва технологията Asynchronous Symmetric Multiprocessing (aSMP), която захранва с енергия отделните ядра самостоятелно и увеличава живота на батерията. Графичният процесор Adreno 320 е три пъти по-бърз от Adreno 225, използван в по-ранни Snapdragon процесори. Той подобрява геймърското изживяване при по-динамични кадри и позволява по-приятно забавление във висока HD резолюция.

Optimus G притежава красив 4,7-инчов WXGA True HD IPS+ дисплей с резолюция 1280x768 пиксела и 320 ppi. Панелът Stripe RGB IPS Panel е с пропорции 15:9. True HD IPS+ екранът предлага по-ярки и точни цветове благодарение на пълното възпроизвеждане на стандартната цветова гама sRGB. Така образите са като реални.

В допълнение Optimus G е снабден с новите дисплеи на LG Innotek и G2 Touch Hybrid Display за сензорни панели. Дисплеят G2 Touch Hybrid е по-тънък от наличните до момента TSPs панели и гарантира ясни изображения без вариации в тоновете, дори и на открити пространства. Новата технология намалява дебелината на екрана и го прави по-устойчив на повреди при изпускане.

Не на последно място, благодарение на сътрудничеството с LG Chem, батерията на новия смартфон е с мощност 2,100 милиампера - така тя е с по-висок капацитет и трябва да се зарежда по-рядко. Новата технология удължава живота на батерията до 800 цикъла на зареждане - много повече в сравнение с 500-те цикъла на стандартните батерии.

Optimus G отлично съчетава функционалност и забавление, включително и камера с високата ресолюция 13,0MP и уникални характеристики като:

- Live Zooming позволява намаляване и увеличаване на картината при гледане на видео;
- Dual Screen Dual Play предлага не само показване образите от телефона на екрана на телевизора, но и възможност за гледане на различно съдържание на отделните екрани. Например при правене на презентация слайдовете с информация могат да бъдат показвани на екрана на телевизор, а презентаторът да следи записките си от монитора на телефона;
- QMemo функцията, позната от модела Optimus 4X HD, позволява на потребителите да пишат, рисуват или нахвърлят бележки директно върху екрана с пръсти и бързо да ги споделят като прикачен файл или URL;
- Time Catch Shot дава възможност на потребителите да направят серия от снимки автоматично и в последствие да изберат, коя от всички да запазят и споделят с приятелите си;
- Cheese Shutter прави снимка при гласова команда.

LG продължава да поддържа своята впечатляваща дизайнерска линия с Optimus G. Задният панел на устройството е покрит с фино, поляризирано стъкло, което му придава по-изтънчен вид. Дисплеят G2 Touch Hybrid намалява дебелината на устройството и така Optimus G е по-удобен за използване. Лъскавият черен преден панел допълва цялостния външен вид.

„Вярваме, че Optimus G ще предложи превъзходно изживяване на потребителите", каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. "Optimus G не е просто поредният мултифункционален телефон с модерни характеристики. Той е резултат от усилията на най-добрите производители на пазара, обединени в желанието си да разработят уникален по рода си смартфон".

Optimus G ще бъде пуснат първо в Япония съвместно с оператора NTT DOCOMO. Устройството ще се появи на южнокорейския пазар през месец септември, а след това ще бъде пуснат в продажба и на други пазари по света.

Ключови характеристики:

Чип: Процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro с 1.5 GHz Quad-Core CPU, Adreno 320 GPU с технология 4G LTE
Операционна система: Андроид 4.0 Ice Cream Sandwich
Мрежа: 2G / 3G / 4G LTE
Дисплей: 4,7-инчов WXGA True HD IPS+ (1280x768 пиксела)/ съотношение 15:9
Памет: 32 GB
RAM: 2GB DDR
Камера: 13,0MP задна камера / 1,3MP предна камера
Батерия: 2,100 mAh
Размер: 131,9 x 68,9 x 8 мм
Тегло: 145 г.
Други: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB2.0 HS, A-GPS, MHL, DLNA, NFC

 

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.www.cross.bg/1325060

Станете почитател на Класа