Бойко Борисов: Англичаните преекспонираха заради няколко олигофрена

Бойко Борисов: Англичаните преекспонираха заради няколко олигофрена
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    16.10.2019
  • Сподели:

Премиерът Бойко Борисов коментира расистките скандали по време на вчерашния мач между България и Англия. Той е на мнение, че ситуацията е силно преувеличена и преекспонирана, като отбеляза, че с малките изключения публиката е била прекрасна и призова англичаните да бъдат по-смирени, когато говорят за държавата ни.

 

"Страшно преекспонираха нещата. Имаше няколко олигофрени с хитлеристки знаци и фланелката с "No Respect". Публиката си беше прекрасна. Ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани из София и не даваме оценки, че това е цветът на английската нация. Нека те да бъдат малко по-смирени в изказванията, когато става въпрос за България. България е най-толерантната държава”, каза премиерът.

 

Хулигани на България - Англия 0:6

 

По-рано той призова за оставка на Борислав Михайлов.

 

"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия."

Станете почитател на Класа