220000 долара за сестрата на Ким Чен-ун

220000 долара за сестрата на Ким Чен-ун
  • Публикация:  classa
  • Дата:  
    22.02.2018
  • Сподели:

Южна Корея е изхарчила около 240 милиона вони (ок. 223 250 долара) за сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун и нейния антураж по време на нейното тридневно посещение за Зимните олимпийски игри в Пьончан. Това съобщи днес пожелал анонимност източник от министерството на националното обединение в Сеул, цитиран от Ройтерс.
Повечето от парите са били изразходвани за настаняване, транспорт и храна за четиричленната делегация на Севера и 18-те човека спомагателен екип. Ким Йо Чен и другите официални лица са живели в петзвездния хотел "Уокърхил" в Сеул. Тя и делегацията са пътували до спортните обекти и обратно и са се хранели в хотели от най-висок клас.
За спането на официалните гости министерството на обединението е изхарчило 130 млн. вони, а за храна - още 50 млн. вони, каза източникът.
За сравнение Международният олимпийски комитет е платил около 50 хиляди долара за тренировки и подготовка на 22-амата олимпийски спортисти от КНДР, тоест средно по 2300 долара на човек. Многократно повече пари са отишли за пребиваването на основната севернокорейска делегация, съставена от 229 мажоретки и 137-членен оркестър.

Станете почитател на Класа