Politico: Появи се първата пукнатина в алианса САЩ-Украйна

Politico: Появи се първата пукнатина в алианса САЩ-Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.11.2022
  • Сподели:

Американски чиновници понастоящем търсят по-тясна координация по отношение на съобщенията за ракетната атака в Полша, според Politico. Както отбелязва вестникът, несъответствието между изявленията на Украйна и Съединените щати за инцидента в Полша стана първото сериозно разминаване в мненията между Киев и Вашингтон, което може да бъде последвано от нови пукнатини.

 

Politico: Появи се първата пукнатина в алианса САЩ-Украйна

 

 

Настойчивостта на Володимир Зеленски, че Русия стои зад удара на ракетата на полска територия (въпреки че служители на американското разузнаване твърдят, че ракетата е украинска), накара американските служители понастоящем да търсят по-тясна координация по съобщенията за този инцидент, съобщи Politico.

През последните два дни представители на администрацията на Джо Байдън се свързаха с европейските си партньори, както и с представители на кабинета на украинския президент, призовавайки ги да бъдат по-внимателни относно причините за инцидента в Полша, отбелязва вестникът. От Вашингтон помолиха да се въздържат от недвусмислени изявления до приключване на разследването, отбелязва изданието.

ПП

Станете почитател на Класа