Рупърт Мърдок и Джери Хол ще се развеждат

Рупърт Мърдок и Джери Хол ще се развеждат
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    24.06.2022
  • Сподели:

Медийният магнат-милиардер Рупърт Мърдок и Джери Хол, бивш топ модел, са готови да се разведат. New York Times цитира два анонимни източника за предстоящата раздяла. Говорителят на Мърдок не е коментирал, докато представители на Хол не могат да бъдат намерени.
Роденият в Австралия Мърдок беше женен три пъти преди това. Хол се омъжи за Мик Джагър през 1990 г., но бракът беше анулиран девет години по-късно.
The Times твърди, че хората, близки до Мърдок, са били „изненадани" да чуят за края на брака, което е позволило на Лаклан Мърдок, най-големият син на Рупърт, да поеме по-важна роля в управлението на собствеността, включително във Fox News и Wall Street Journal.
Но Рупърт Мърдок си остава изключително могъщ като формиращ десните мнения и културен крайъгълен камък сам по себе си.
Според неотдавнашна книга на двама журналисти от New York Times, собствеността на Мърдок върху Fox News, главният канал за голямата претенция на Доналд Тръмп относно изборните измами, за отричането на климатичната криза и други десни викове, означава, че американският президент Джо Байдън го счита за "най-опасният човек в света".
Мърдок и Хол се ожениха през 2016 г., организирайки гражданска церемония преди тържеството в църквата Сейнт Брайд на Флийт Стрийт, историческият център на британската вестникарска индустрия, която Мърдок трансформира през 70-те и 80-те години.
В деня на сватбата си Мърдок туитира: „Няма повече туитове за десет дни или никога! Чувствам се най-щастливият и късметлия човек на света." Оттогава той не е туитвал никакви оригинални съобщения и само три загадъчни отговора на други туитове.
През 2019 г. двойката похарчи $13,8 милиона за къща близо до Хенли-он-Темз, близо до Лондон. Миналата година те отпразнуваха заедно 90-ия рожден ден на Мърдок в Ню Йорк, (Хол сега е на 65 години). Според Variety събитието е събрало за около 130 души и се е състояло в гигантска шатра, прикрепена към прочут ресторант на Сентръл парк.
Variety също съобщи: „Едно забележително отсъствие от тълпата, която се събра за коктейли, последвани от вечеря, беше инвеститорът Джеймс Мърдок, по-малкият от двамата синове на Рупърт. Джеймс Мърдок е критикувал публично аспекти на империята на баща си, включително Fox News и някои от австралийските вестници на News Corp и тяхното отразяване на важни въпроси като изменението на климата".

Станете почитател на Класа