Путин: Западът е готов да пожертва света за глобално господство

Путин: Западът е готов да пожертва света за глобално господство
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    14.05.2022
  • Сподели:

Вината за глобалните последици от санкциите срещу Русия, включително евентуален глад в редица страни, е на западните страни, които в името на своето господство са готови да пожертват останалия свят, каза руският президент Владимир Путин на среща по икономически проблеми в четвъртък.


Той отбеляза, че редица държави вече се сблъскват със заплахата от глад и ако санкциите срещу Русия продължат, ЕС може също да срещне последици, които трудно биха се обърнали. „Вината за това е изцяло и единствено на елитите на западните страни, които в името на запазването на своето глобално господство са готови да пожертват останалия свят", заяви руският лидер.


„От своя страна Русия уверено се справя с външните предизвикателства, благодарение както на отговорната макроикономическа политика от последните години, така и на системните решения за укрепване на икономическия суверенитет и технологичната и продоволствената сигурност", добави той.


„Нашите производствени компании постепенно запълват ниши на вътрешния пазар, освободени след напускането на недобросъвестни партньори, включващи основни стоки, промишлено и сервизно оборудване, строителна и селскостопанска техника", отбеляза руският лидер.

Станете почитател на Класа