Жесток удар за неваксинираните

Жесток удар за неваксинираните
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.01.2022
  • Сподели:

Френският Сенат одобри засилени ограничения за тях

Френският Сенат одобри засилени ограничения за неваксинираните с цел да спре петата вълна на COVID-19 в страната, предадва ДПА. Сенаторите приеха късно снощи новите правила, което означава, че скоро неваксинираните няма да могат да посещават ресторанти и културни центрове, нито да се качват на влакове и самолети, пътуващи на големи разстояния. Досега те можеха да правят това, ако имат отрицателен тест.

 


Сенатът реши също, че по-строгите правила ще се прилагат само, докато във френските болници има над 10 000 пациенти с коронавирус. В момента броят им е около 24 000.

В бъдеще възстановилите се от COVID-19 ще могат да получат коронавирусен паспорт, позволяващ им безпрепятствен достъп до обекти и събития. Освен това изискванията за доказателства за ваксинация ще се прилагат само към навършилите 18 години.

 

Жесток удар за неваксинираните, ето къде

Пътуването на дълги разстояния също ще бъде достъпно с негативен тест при изключителни обстоятелства. Освен това тези, които имат насрочена дата за ваксинация, ще могат да получат временен достъп с тест.

Сенатът отхвърли предложението за по-строги правила, изискващи от ресторантите да проверяват идентификацията на посетителите, като заяви, че подобни проверки са от компетентността само на полицията.

Вчера във Франция бяха регистрирани близо 362 000 нови случая. Седмичното темпо на заразяване достигна 2811 на 100 000 души.

Станете почитател на Класа