Откриха хиляди платени и неизползвани стоманени панели за стената между САЩ и Мексико

Откриха хиляди платени и неизползвани стоманени панели за стената между САЩ и Мексико
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    13.10.2021
  • Сподели:

Хиляди стоманени панели, предназначени за изграждането на стената между Мексико и Съединените щати, корозират, натрупани в град Фар (Тексас), след като администрацията на Байдън реши да преустанови всички договори за изграждането на граничната стена, съобщава Fox News.


Изображенията, заснети от дронове, показват големия брой стоманени купчини. "Казаха ми, че на двете места има повече от 20 000 панела на приблизителна стойност от 120 милиона долара. Те вече са платени от данъкоплатците", каза журналистът Бил Мелугин в профила си в Twitter и добави, че размерът на ръждясалия материал би бил достатъчен за изграждане на повече от 160 мили от стената.


Успоредно с това репортерът публикува изображенията на недовършена част от граничната стена в близкия град Ла Джоя, която е с дължина около 500 ярда (повече от 450 метра), което позволява на мигрантите да преминават границата почти свободно.


"Виждаме тези имигранти да се разхождат там през цялото време. Не се прави нищо за довършване на частта от стената, а граничните агенти тук трябва да бягат наляво и надясно, защото мигрантите постоянно минават покрай тях", подчерта Мелугин по време на излъчване по телевизионната програма America's Newsroom.

Станете почитател на Класа