Президентът на JPMorgan: „Биткойните са безполезни и ще бъдат регулирани от правителствата“

Президентът на JPMorgan: „Биткойните са безполезни и ще бъдат регулирани от правителствата“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    13.10.2021
  • Сподели:

Криптовалутите в крайна сметка ще бъдат регулирани от правителствата, каза главният изпълнителен директор и президент на JPMorgan Chase, Джейми Даймън, който остава скептичен по отношение на биткойн, защото смята, че той няма вътрешна стойност.


"Каквото и да мислите по този въпрос, правителството ще го регулира, било то за борба с изпирането на средства или за данъци", каза Даймън по време на конференция в Института за международни финанси.


„Лично аз смятам, че биткойнът е безполезен", каза той. Въпреки това, когато коментира пускането в JPMorgan на услуги за достъп до крипто активи за своите клиенти, през август миналата година мениджърът заяви, че той „лично също смята, че не трябва да пушите цигари".


"Нашите клиенти са възрастни, те не са съгласни с мен. Ако искат достъп до покупката и продажбата на биткойни, ние не можем да го предотвратим, но им предоставяме легитимен и максимално чист достъп ", обясни директорът на най-голямата американска банка, цитиран от Ройтерс.


Междувременно стойността на биткойните достигна петмесечен връх този понеделник, достигайки 57 793 долара, въпреки че все още е под рекордно високите си стойности от близо 65 000 долара от средата на април.


В интервю за The Times of India, публикувано на 22 септември, Даймън призна, че „цената на биткойн може да скочи 10 пъти през следващите пет години, но не поради реална стойност, а поради спекулации, тъй като този процес се случва на всеки пазар по света, включително в комунистическите страни."


"Аз не съм купувач на биткойни. Мисля, че ако поискате заем за закупуване на биткойни, вие сте глупак", подчерта той в това интервю.

Станете почитател на Класа