“Лъжлив наглец”: Захарова се изказа рязко за Навални и привържениците му, заплашващи Бутина

“Лъжлив наглец”: Захарова се изказа рязко за Навални и привържениците му, заплашващи Бутина
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.04.2021
  • Сподели:

Мария Захарова даде ясно да се разбере, че никакви оскърбления няма да засегнат Мария Бутина, но все пак предупреди привържениците на Навални.

 

След пътуването на Мария Бутина до затвора на Навални, купища неоснователни обиди и ужасни заплахи паднаха върху правозащитничката. Прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова от своя страна предупреди поддръжниците на Навални да не нападат момичето, която за разлика от техния идол е стояла в ужасни затворнически условия.

 

Захарова припомни, че Бутина няма да се засегне или уплаши. „Наивници“ - така тя нарече тези, които си мислят, че ще успеят да докарат правозащитничката до истерия.

 

„Наивници. Те смятат, че тя може да бъде наранена или уплашена от подобни обиди. Ако някой има право да преценява „нечовешките условия“ на задържане, това е тя. Няколко месеца в изолация в Щатите със забрана за всякаква комуникация и възможност за излизане само за няколко часа през нощта. "

 

Условията на задържане на Навални наистина са в пълен контраст с тези на Бутина. Самият блогър разказа как е правил сладолед, мариновал краставици и бъбрил с другите затворници. Публикува постове в “Инстаграм” и други социални мрежи чрез адвокати. Той спи със специална маска за сън и, съдейки по последното видео, публикувано от журналисти, спокойно вари чай и му се наслаждава, докато се разхожда из затвора. Това е "истински концентрационен лагер", разбира се.

 

Захарова не пропусна и Навални, който вместо прилична комуникация с Бутина, която му идва на свиждане, безкрайно я обижда и унижава.

 

„Лъжливият наглец, с който се опитваше да говори, не е „невинна жертва“. Мария Бутина е личност, а това, което застана пред нея, е истерична жена ".

 

Няма нужда да се съмняваме в справедливостта на характеристиките, дадени от Захарова.

 

 

Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа