Танцувалата с Путин австрийска външна министърка става шеф в Роснефт

Танцувалата с Путин австрийска външна министърка става шеф в Роснефт
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.03.2021
  • Сподели:

От 2017 до 2019 г. Кнайсъл оглавява австрийското министерство на външните работи. Получила е и докторска степен по право. Кнайсъл не е член на настоящия съвет на директорите на компанията.

 

Руското правителство е номинирало бившия австрийски външен министър Карин Кнайсъл за борда на директорите на Роснефт, сочи постановление, публикувано на уебсайта му, предава РИА Новости.


На Кнайсъл е предложено да бъде избрана за независим директор.

 

Тя се появява в списъка с кандидати от руското правителство, без да се посочва точната позиция. От 2017 до 2019 г. Кнайсъл оглавява австрийското министерство на външните работи. Получила е и докторска степен по право. Кнайсъл не е член на настоящия съвет на директорите на компанията.

Тя стана особено известна през август 2018 г., когато на сватбата й дойде лично руският президент Владимир Путин. Нещо, което беше посрещнато с голяма изненада. Веднага след това се появиха и снимки, и видео как Путин и булката танцуват валс. Точно тогава Австрия беше ротационен председател на ЕС, случаят бе използван от опозицията в страната, която се опита да го превърне в скандал. Самата Кнайсъл бе свързвана с дясната Австрийска народна партия.

Иначе според РИА Новости вицепремиерът Александър Новак, помощникът на президента Максим Орешкин, ръководителят на Роснефт Игор Сечин са били номинирани за избиране като представители на Русия в съвета на директорите и одитната комисия на Роснефт.

 

Като независими директори са посочени - изпълнителният директор на Nord Stream 2 AG Матиас Варниг, председателят на борда на Marcuard Holding Limited Ханс-Йорг Рудлоф, председателят на комитета на акционерите на Nord Stream AG Жерар Шрьодер. Всички те са настоящи членове на съвета на директорите на Роснефт.

 

 

Станете почитател на Класа