«Порошенко има шанс да се върне на поста президент на Украйна»

«Порошенко има шанс да се върне на поста президент на Украйна»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.03.2021
  • Сподели:

Главата на политическия съвет на парламентарната партия «Опозиционна платформа — за живот» Виктор Медведчук призна, че бившият президент Петро Порошенко отново може да оглави Украйна при определени условия.

 

"Порошенко има шанс да се върне на поста президент на Украйна"

 

 

В интервю за ВВС той заяви, че Порошенко може отново да стане президент на Украйна, ако в страната се проведат предсрочни президентски избори през следващите шест месеца или година.

 

„Считам, че ако има предсрочни президентски избори през следващите шест месеца или година, Порошенко ще стане президент. Така считам“, каза Медведчук без да посочва каквато и да е причина за своето мнение.

 

В същото време депутатът от Радата заяви, че няма да гласува за завръщането на Порошенко в президентството, тъй като не е гласувал и за настоящия президент Владимир Зеленски.

 

„Всеки има шанс: и (президентската партия) «Слуга на народа», и (Юлия) Тимошенко, и Порошенко, и нашият кандидат, който ще се кандидатира за изборите. Всичко на този свят е относително“, счита Медведчук.

 

Според Киевския международен институт по социология, от 1 март рейтингът на украинския лидер Владимир Зеленски е спаднал до 18,2%.

 

По-рано съобщихме, че президентският рейтинг на украинския лидер Владимир Зеленски спадна до 18,2%. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на данните от социологическо проучване на Киевския международен институт по социология.

 

Рейтингът на Зеленски се срути до 18 %

 

 

Отбелязва се, че 17,1% от украинците биха гласували за бившия президент на Украйна Петро Порошенко.

10,2% е рейтингът на съпредседателя на парламентарната фракция «Опозиционна платформа — за живот» Юрий Бойко, Юлия Тимошенко — 9,5%. Същият процент (9,5%) от гражданите биха отишли до урните, само за да развалят бюлетините.

 

Освен това 5,2% от украинците са готови да гласуват за бившия ръководител на Службата за сигурност на Украйна, лидера на партията „Сила и чест“ Игор Смешко, 5% биха гласували за председателя на Върховната Рада Дмитрий Разумков и 4,7% за бившият министър-председател на страната Владимир Гройсман.

 

Проучването е проведено от Киевския международен институт по социология от 25 до 28 февруари. В него са участвали 3 хиляди души от всички региони на Украйна.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа