В Австрия сравняват ваксината Sputnik V с Калашников

В Австрия сравняват ваксината Sputnik V с Калашников
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    23.02.2021
  • Сподели:

Флориан Талхамър, един от водещите австрийски специалисти по инфекциозни болести, сравнява руската ваксина Sputnik V с автомата Калашников. В интервю за Kronen Zeitung експертът отбеляза, че руският медикамент демонстрира ефективност и надеждност, сравними с характеристиките на известния автомат.


"Sputnik V е като Калашников, руският автомат: прост, силен и ефективен. Обещаващи данни бяха публикувани в много уважавано списание; дори и да беше късно. За първата и втората ваксинация се използват различни вирусни вектори, повишавайки ефективността ", подробно обясни Талхамър, отговаряйки на въпроса как оценява руската ваксина, която все още не се предлага в Австрия.


Ваксинацията срещу коронавируса в Австрия започна през декември 2020 г. и понастоящем се извършва с ваксини от Moderna, AstraZeneca, Pfizer и BioNTech. Междувременно източник от австрийското правителство информира руската агенция ТАСС, че Виена проучва искането на Русия относно възможността за производство на Sputnik V в производствените мощности на австрийски компании.


От своя страна, ръководителят на Руския фонд за директни инвестиции (RDIF) Кирил Дмитриев увери в интервю за австрийска радиостанция, че Москва вече води преговори с няколко компании в Австрия за организиране на производството на ваксината.

Станете почитател на Класа