«Разпадът на СССР бе грандиозна спецоперация на ЦРУ»

«Разпадът на СССР бе грандиозна спецоперация на ЦРУ»
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    25.01.2021
  • Сподели:

Публицистът и телевизионен водещ Анатолий Васерман заяви, че разпадането на СССР е свързано с чуждестранно влияние. В РЕН ТВ той нарече инцидента «грандиозна специална операция» и се позова на «наскоро разсекретени документи».

 

"Разпадът на СССР бе грандиозна спецоперация на ЦРУ"

 

 

Васерман твърди, че на 13 януари 1991 г. от телевизионния център в Литва са стреляли „само местни нацистки бойци, обучени от ЦРУ».

Той добави, че през 1990 г. „доста агенти на ЦРУ, включително майстори на диверсията“, са пристигнали във Вилнюс. Водещият твърди, че те са били и в обкръжението и на председателя на Върховния съвет на Литва.

 

Според публициста чуждестранните разузнавачи не са били хванати поради факта, че „по това време икономиката на страната бе разрушена от множество проблеми“.

 

Васерман отбеляза, че колапсът на петролния пазар и санкциите също са изиграли ролята си срещу СССР.

 

„Сега плащаме за това, нашите деца и внуци ще плащат. Но мнозина дори и сега са готови отново да попаднат в същия западен капан, отново без да мислят за последствията“, завърши водещият.

 

По-рано Анатолий Васерман даде прогноза за 2021 година. Той счита, че годината ще премине под знака на коронавируса, както 2020 година. Според него ваксинацията по света ще продължи около три години.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа