Ново искане от Главната прокуратура на Русия за Навални

Ново искане от Главната прокуратура на Русия за Навални
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    22.01.2021
  • Сподели:

ерманското федерално министерство на правосъдието е получило ново искане от руската прокуратура по инцидента с Алексей Навални, заяви пред ТАСС говорителят на Федералното министерство на правосъдието и защитата на потребителите на Германия.

 

Германия е получила ново искане от Главната прокуратура на Русия за Навални

 

 

Според събеседника на агенцията искането от Руската федерация е свързано с отговора на германската страна на предишните петиции на Руската федерация.

 

«Писмото от Генералната прокуратура на Русия … се отнася до отговора на предишните 4 искания за правна помощ», заявиха от министерството.

 

Главната прокуратура на Русия съобщи, че е изпратила искания за правна помощ до Федерална република Германия във връзка с инцидента с хоспитализацията в берлинската клиника на Алексей Навални в отговор на получените материали.

 

 

 


Както се уточнява обаче от Главната прокуратура на Русия, Германия е отхвърлила повечето петиции на руската страна и предадените протоколи за разпит на руснака и съпругата му са се оказали „несъдържателни“. Руският департамент разглежда това като «пълно неизпълнение на руските искания».

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа