Deutsche Bank е опростила на Тръмп дълг от над 300 милиона долара за да прекъсне връзките с неговите компании

Deutsche Bank е опростила на Тръмп дълг от над 300 милиона долара за да прекъсне връзките с неговите компании
  • Публикация:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    14.01.2021
  • Сподели:

Deutsche Bank реши, че повече няма да прави бизнес с Доналд Тръмп или неговите компании, след като поддръжниците на президента нахлуха в Капитолия на САЩ на 6 януари, съобщава The New York Times, позовавайки се на свой източник.


Понастоящем Тръмп дължи на германската банка, която беше основният му кредитор в продължение на две десетилетия, над 300 милиона долара, с падежще през следващите години. Според източника Deutsche Bank заключава, че ако не му опрости този дълг, няма начин да се оттърве от връзката с президента, преди да изтекат заемите.


От своя страна, Signature Bank, друг бивш финансов партньор, също обяви, че ще прекъсне връзките със семейството на Тръмп. Базираната в Ню Йорк търговска банка, където дъщерята на президента Иванка Тръмп преди това беше член на борда, излезе с изявление, призовавайки "Доналд Тръмп да подаде оставка от президентския пост в най-добрия интерес на нацията. и американския народ ".


В допълнение говорителят Сюзън Търкел обясни "Signature Bank е взела решение да не прави бизнес с нито един член на Конгреса, който се противопоставя на удостоверяването на победата на Джо Байдън". Тя добави, че след безредиците миналата седмица банката е започнала да затваря двете лични сметки на Тръмп, които възлизат на около 5,3 милиона долара.

Станете почитател на Класа