Терминът „върховенство на правото“ се използва като бухалка срещу Унгария и Полша

"Те дадоха достоен отговор на брюкселския неолиберален социалистическо-зелен елит, който не може да понесе, че тези правителства са християнски, не желаят гей браковете, не искат мигранти и ще останат етнически хомогенни", коментира той

„Терминът „върховенство на правото“ се използва като бухалка срещу две държави - Унгария и Полша, които избраха християнски консервативни правителства. Поклон на Полша и Унгария за наложеното вето. Това е най-голямото земетресение в Европейския съюз след напускането на Великобритания. Те дадоха достоен отговор на брюкселския неолиберален социалистическо-зелен елит, който не може да понесе, че тези правителства са християнски, не желаят гей браковете, не искат мигранти и ще останат етнически хомогенни“. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Георги Марков, който е и бивш конституционен съдия.

По думите му Полша и Унгария са пример за върховенство на правото и не са окървавени от „миграцията на ножа“.

„Европредседателството е в ръцете на Германия. Предимството на Ангела Меркел е, че е от бившето ГДР и когато се размахва бухалка срещу Полша и Германия, никой по-добре от гражданин на ГДР не знае що за народи са тези - полският и унгарският, а те са непокорни и дадоха пример за непокорство по време на комунизма... Меркел много добре знае, че това са горди народи, които не се изплашиха от съветския ботуш и няма да се уплашат нито от Доналд Туск, нито от Мамфред Вебер, нито от Урсула фон дер Лайен. Те не са по-малко европейски държави“.

В предаването „12+3“ Марков допълни:

„Оправия с Полша и с Унгария няма, цинично е ЕС да се занимава с това в момента, когато хиляди европейци мрат като мухи. ЕС не е гилотина “.

 

 

 

Станете почитател на Класа