Защо Джулиани участва в мръсната игра на Тръмп?

С все по-абсурдни твърдения Руди Джулиани, личен адвокат на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк, се опитва да докаже, че изборите в САЩ са били манипулирани. Защо участва в мръсната игра на Тръмп?

 

 

 

Адвокатите на Доналд Тръмп затъват все по-надълбоко в конспиративни теории и абсурдни изказвания. Те твърдят например, че демократите били манипулирали президентските избори в САЩ с помощта на комунисти от Венецуела. И неизменно повтарят многократно опроверганите вече слухове, че софтуерът, използван за преброяването на гласовете, бил превърнал гласове, дадени за Тръмп, в гласове за противника му Байдън.

Защо Джулиани се прави на клоун?

Особено активна роля в това отношение играе Рудолф Джулиани, бившият кмет на Ню Йорк, наричан от всички Руди. Макар подадените обжалвания да се увенчаха вчера с неуспех пред още три съдилища - тези в Джорджия, Пенсилвания и Аризона - дългогодишният адвокат на Доналд Тръмп и негов довереник Джулиани обяви, че ще подава нови жалби. Общият брой на отрицателните решения на различни съдебни инстанции вече надхвърля 30, обобщава германското онлайн-издание "Тагесшпигел" и подчертава, че дотук Тръмп е постигнал само един малък успех в това отношение.

Макар че липсват доказателства за обвиненията във фалшификации, на пресконференция във Вашингтон, състояла се вчера (19 ноември), Джулиани невъзмутимо заяви: "Не можем да допуснем тези мошеници да откраднат избора на американците. А те избраха Тръмп".

Джулиани обвини присъстващите в залата репортери в "патологична омраза" срещу Тръмп и обвини медиите, че изпадали в истерия, когато информирали за президента. На същата пресконференция Джулиани така силно се разгорещи и изпоти, че по лицето му се стичаха тъмни вадички от боядисаната му коса. Една журналистка от консервативната телевизия Фокс Нюз обобщи събитието като "цветна пресконференция" и подчерта, че "твърде много от казаното от Джулиани изобщо не отговаря на истината".

 

Рудолф Джулиани по време на пресконференция на 19 ноември

 

Рудолф Джулиани по време на пресконференция на 19 ноември

 

Защо човекът, който едно време се прояви като истински герой, сега се държи като клоун, пита в тази връзка списание "Шпигел". Защо участва в тази мръсна игра, макар че почти всички в света вече разбраха, че Джо Байдън е спечелил изборите, а Тръмп ги е загубил?Списанието дава следният отговор: "Вероятно това се дължи на умението му да отрича реалността - очевидно именно това цени Доналд Тръмп у своя адвокат". Само Джо Байдън спечели изборите . И в това няма никакво съмнение. 

И Джулиани, и Тръмп - някой ден в затвора?

Стратегията на президента е проста: той залага на мита, че безскрупулните му врагове от Демократическата партия са му откраднали победата. "И какво от това, че тази теория няма нищо общо с реалността! Важното е да има достатъчен брой американски граждани, които да ѝ повярват", коментира "Шпигел" и посочва данни, според които почти 70% от републиканските избиратели междувременно започват да се опасяват, че изборите може би все пак са били манипулирани.

За личния адвокат на Тръмп - Руди Джулиани - сегашната ситуация е възможност отново да се покаже на голямата политическа сцена. При това неговата лоялност към Тръмп е и добре платена. За адвокатските си услуги в полза на президентския екип щял да поиска хонорар от 20 000 долара на ден. Освен това бившият кмет на Ню Йорк и бездруго няма какво да губи. Също както Тръмп, така и самият Джулиани е застрашен от опасността да попадне в затвора. Вече от много месеци насам прокуратурата в Ню Йорк е по петите му.

Станете почитател на Класа