УЕФА: „Броят на домакините на Евро 2020 може да бъде намален заради пандемията“

„Евро 2020 абсолютно ще се проведе, но броят на приемащите градове може да бъде намален поради продължаващата пандемия на COVID-19", каза шефът на УЕФА Александър Чеферин.


Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че отложеното Евро 2020 ще се състои през следващата година въпреки опасенията от COVID-19, отбелязвайки обаче, че броят на домакините на турнира може да бъде сериозно намален.


Събитието с 24 отбора, което беше отложено с една година поради пандемията от COVID-19, трябваше да се проведе в 12 града в 12 различни държави, но нов подем на инфекциите може да означава, че ще има промени във формата на състезанието.


„Винаги сме загрижени за ситуацията, но трябва да кажа, че вместо 12 държави, бихме могли да направим първенството в осем, пет или една държава", добави той.


Шефът на УЕФА каза още, че все още не е известно дали на зрителите ще бъде позволено да присъстват на мачовете на Евро 2020 и че органът обмисля различни варианти.


Очаква се турнирът да продължи от 11 юни до 11 юли. Санкт Петербург в Русия ще бъде домакин на четвъртфинал, както и на сблъсъци в групова фаза.


Изпълнителният директор на руския организационен комитет за Евро 2020 Алексей Сорокин заяви, че УЕФА все още не го е информирала, че Санкт Петербург може да бъде лишен от права на домакин и градът продължава подготовката си за летния футболен спектакъл.

Станете почитател на Класа