Зад видимата финансова подкрепа Европа се опитва да прегъне Русия

Зад видимата финансова подкрепа Европа се опитва да прегъне Русия
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    18.10.2020
  • Сподели:

На 1 май стартира следващият кръг грантовата програма „Европейци за мир“. Конкурсът ще приключи на 31 октомври 2021 г. Подкрепя се от Германската фондация “Памет, отговорност и бъдеще”.

Всичко би било чудесно, ако не беше едно "НО". По програмата участниците ще трябва в течение на четири дни да създадат съвместно съдържание, озаглавено “Празнуване на разнообразието”. Под това име се крие различна идеология - изпълнението на политически проекти от образователни институции в подкрепа на етническите, религиозните и сексуалните малцинства.

Оказва се, че участниците, а това са млади хора от 14 до 27 години, ще трябва да популяризират идеи за толерантност към национални, религиозни, сексуални и други малцинства. Организаторите на конкурса се фокусират върху социално-политическия компонент на проблема с дискриминацията.

Е, Европа отдавна е затънала в тези западни трансджендърни и прочее интриги. Както се казва, където е тънко, там се къса. Какво общо има обаче Русия? Организаторите на състезанието канят образователни институции, институции за допълнително образование от Германия, страните от Централна и Източна Европа, Израел и Русия да участват. Участниците са привличани с това, че пътуването, настаняването, храненето, преводаческите услуги и необходимото оборудване ще бъдат осигурени за сметка на организаторите.

Наградният фонд не е разкрит, но при това ще се плаща за работата на графични дизайнери, видео-редактори, художници и учители по актьорско майсторство. Последните ще са необходими за подготовка на екипи по време на защитата на проектите. Но никога не се знае в какъв жанр поддръжниците на ЛГБТ общности ще представят своите „ротационни“ проекти - в крайна сметка само такива ще отидат на такова състезание.

Благодарение на такива фондации, маскирани като образователни и социални проекти, религиозните и сексуални малцинства се размножават в обществото.

Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа